کیو کارت آیلتس چیست؟ cue card : چالش ها و راهکارهای حل این چالش ها
در بین داوطلبان شرکت در امتحانات زبان انگلیسی، آیلتس جزء پر طرفدارترین هاست. این آزمون دارای دو قسمت شفاهی و کتبی است.طی این دوقسمت باید چهار مهارتِ مهمِ اسپیکینگ، لیسنینگ، ریدینگ و رایتینگ را بگذرانید.
قدرت پاسخگویی داوطلبان به سوالاتِ بخش های مختلف ، متفاوت است. اما اغلب داوطلبان، حین امتحان اسپیکینگ استرس بیشتری را تحمل می کنند. با این همه می شود تکنیک هایی را برای تسلط بیشتر آموزش ببینید تا نتیجه بهتری بگیرید.
امتحان اسپیکینگ آیلتس شامل سه قسمت اصلی است. قسمت اولِ اسپیکینگ آیلتس شامل سوالات عمومی در خصوص خود شماست. بخش دوم آن کیوکارد و بخش سوم معمولا مکالمه ای بین شما و آزمون گیرنده است. موضوع این مکالمه برگرفته از موضوع کیوکارد می باشد. اما ببینیم کیوکارت چیست؟
بخش دوم امتحان اسپیکینگ آیلتس ؛ کیوکارت ( cue card)
کیوکارت چیست؟ کیوکارت کارتی است که حین امتحان آیلتس به شما ارائه می کنند. در این کارت از شما خواسته می شود یک موضوع اصلی که همانجا ذکر شده است را در نظر بگیرید. راجع به همان موضوع اصلی نیز چند سوال در کارت مطرح شده است. تا اینجا فقط لازم است موضوع اصلی و سوالات را به ذهن بسپارید. کلا یک دقیقه وقت دارید کارت را ببینید.
با تمام شدن یک دقیقه ، لازم است در خصوص موضوع نوشته شده روی کیوکارت با آزمون گیرنده صحبت کنید. توجه داشته باشید نباید سوالات ذکر شده در کیوکارت را فراموش کنید. اگر می خواهید تاثیر خود را بگذارید ، پاسخ همه آن سوالات را در صحبتهایتان با آزمون گیرنده بگنجانید. در واقع سوالات یادشده نوعی راهنما برای پاسخ دهی کامل به ممتحن است.
** کیوکارت قسمت دوم آزمون اسپیکینگ آیلتس است که جریان صحبت بین شما و آزمون گیرنده را مشخص میکند. برای نشان دادن مهارت خود در اسپیکینگ حالا وقت مناسبی است. کافی است به سوالاتی که در کیوکارد بوده است توجه کنید. سعی کنید هیچ کدام را از قلم نیندازید.
چالشهای کیوکارت چه چیزهایی هستند؟
- با زمانبندی مشکل دارم
بطور کلی هر آزمونی یک چالش است اما بخش کیوکارت چند چالش ویژه دارد. اولین چالش مهم آن زمانبندی است. شما فقط یک دقیقه زمان دارید تا موضوع و سوالات را ببینید. در همین حین باید مواردی را که می خواهید به ممتحن درباره اش بگویید، یادداشت کنید. کلمات کلیدی صحبت، نکات اصلی و … نباید از قلم بیفتند.
- با موضوعات نا آشنا چالش دارم
از دیگر نگرانیهای زبان آموزان ناآشنا بودن با موضوع کیوکارت است. هر داوطلب باید دو دقیقه در خصوص موضوع کیوکارت خود صحبت کند. موضوعات کیوکارت متنوع و غیرقابل پیش بینی هستند. پس ممکن است بخشی از نگرانی داوطلبان همین باشد.
- نمی دانم در خصوص موضوع لازم است چه بگویم؟
یکی دیگر از چالش های کیوکارت اسپیکینگ آیلتس این است که داوطلب نمیداند در خصوص موضوع چه چیزهایی بگوید. ترس از نداشتن چیزی برای گفتن مشکلی است که زیاد از طرف زبان آموزان بیان میشود.
- هیچکدام از مشکلات بالا را ندارم اما نمی توانم دو دقیقه کامل در خصوص موضوع صحبت کنم!
گاهی داوطلب دایره لغات خوبی دارد و از تسلط کافی برخوردار است اما برای پر کردن دو دقیقه مکالمه مشکل دارد.
راهکارهایی برای چالش کیوکارت
- دایره لغات خود را توسعه دهید
احتمالا قبول آن سخت است. اما بهتر است بدانید خواندن مطالب مختلف میتواند تاثیر زیادی برای پیروزی در قسمت دوم اسپیکینگ داشته باشد. برای تسلط روی کیوکارت، دایره لغات خود را توسعه دهید.
توجه کنید که فقط دانستن یک کلمه کافی نیست. هنگامی که واژه ای را یاد میگیرید سایر کلمات مرتبط با آن را نیز به ذهن بسپارید.
- جملات و سوالات نوشته شده در کیوکارت را ادامه دهید
بسیاری از داوطلبان موفق در کیوکارت آیلتس اعلام کرده اند که همان جملات و سوالات ذکر شده در کیوکارت را گفته اند و سپس آن را بسط و ادامه داده اند.
- نمونه های مختلف کیوکارت را امتحان و تمرین کنید
دیدن انواع کیوکارت و تمرین کردن روی آنها اعتماد به نفس شما را بالا میبرد. چنانچه روی چندین کیوکارت کار کنید و زمانبندی را تمرین نمایید می توانید به راحتی از پس امتحان خود بر بیایید.
- از واژه هایی با سطوح بالاتر استفاده کنید
قطعا هر داوطلب آیلتس واژگانی که به طور روزمره استفاده می شود را می داند. بهتر است چند واژه با سطوح بالاتر در خصوص موضوع در ذهن داشته باشید و خیلی عامیانه صحبت نکنید. این موضوع به تاثیر گذاری شما بر ممتحن می افزاید.
- ساختار صحبت را تمرین کنید و به کار بگیرید تا زمان دو دقیقه را به خوبی پوشش دهید
پنج سرتیتر در خصوص کیوکارتتان روی کاغذی که ارائه شده است بنویسید. فرقی نمیکند کیوکارد شما در چه خصوصی است. در هر صورت این رویه کاربردی است. Introduction ، Past، Description، Opinion، Future
- زیر هر سرتیتر کلمات مرتبط با موضوع را یادداشت کنید.
- بین بیان هر قسمت با قسمت بعدی فاصله بدید و مکث کنید. توجه کنید مکث نباید زیاد طولانی شود.
- از جملاتی که قبلا آماده کرده اید برای شروع هر یک از این قسمت ها استفاده کنید.(جدای از اینکه موضوع صحبت چه چیزی است ، الگویی برای شروع کردن هر قسمت داشته باشید.)
- در ابتدا تمرینات خود را با زمانبندی طولانی تر شروع کنید و کم کم آن را به زمان دلخواه نزدیک کنید تا به مرور سرعت عمل بهتری در پاسخگویی پیدا نمایید.
- در کلاسهای آیلتس موسسات زبان انگلیسی شرکت کنید.
7 نکته برای تسلط بر سؤالات کیو کارت آیلتس
در اینجا هفت نکته وجود دارد که به شما در تسلط بر سوالات کیو کارت اسپیکینگ آیلتس کمک می کند
- اعتماد به نفس داشته باشید
- صبور باشید و احساس راحتی کنید
- تمرین!تمرین!تمرین!
- همیشه به زبان انگلیسی ارتباط برقرار کنید
- کیو کارت را به طور کامل بخوانید
- نقشه ذهنی داشته باشید که چگونه پاسخ ها را بر اساس سوالات تقسیم می کنید
- قبل از امتحان سعی نکنید چیزی تمرین کنید و بدون استرس باشید.
چون مساله آزمون آیلتس برای هر داوطلب ، مسئله ای جدید است، لازم است از کسانی که اطلاعات بیشتری در خصوص آزمون دارند و یا مداوم با آن کار کرده اند راهنمایی بگیرد.
برای این موضوع در کلاسهای آیلتس شرکت کنید و سریعتر به نتیجه برسید.
نتیجه
گذر از هر آزمونی همواره با چالش همراه است. افزایش حس اعتماد به نفس تاثیر زیادی بر موفقیت در امتحانات دارد. گذاشتن زمان کافی برای یادگیری، تمرین، ممارست و کارکردن با نمونه امتحانات پیشین، از مهمترین راه های کسب اعتماد به نفس در مواجه با کیوکارت آیلتس است.
موسسه گاما یکی از موسسات برگزار کننده کلاسهای آیلتس است. این موسسه با داشتن سالها تجربه در خصوص برگزاری امتحان آیلتس میتواند تجارب خود را در اختیار داوطلبان عزیز قرار دهد.
برای ثبت نام آیلتس و یا مشاوره با کارشناسان حرفه ایِ موسسه زبان گاما ، روی خط 02122222222 تماس بگیرید.