خودآموزی زبان انگلیسی: 📚 💻 نکته های مهمی که باید به آنها توجه داشته باشید!
قبل از همه گیر شدن اینترنت و گوشی های هوشمند خودآموزی زبان انگلیسی به دلیل محدود بودن منابع چندان کار در دسترسی به نظر نمی آمد. در دنیای امروز به حدی افراد با منابع مختلفی که محاصره شده اند که دنبال نکردن خودآموزی حتی با وجود شرکت کردن در کلاس های هدفمند آموزشی، کمی غیرممکن است. روزانه افراد در شبکه های اجتماعی مورد هجوم حجم زیادی از اطلاعاتی قرار می گیرند که به شکل آگاهانه یا غیرآگاهانه شرایط یادگیری زبان را برای افراد فراهم می آورند. بنابراین در شرایطی قرار گرفته ایم که با پیگیری شیوه های صحیح آموزشی حتی با وجود دوری گزینی از کلاس های آموزشی می توان به شکل خودکفا زبان یاد گرفت.
اگر که به دنبال خودآموزی زبان انگلیسی هستید باید به شما بگوییم که این روزها به هیچ وجه با محدودیت منابع رایگان آموزش زبان مواجه نخواهید شد. چیزی که در اصل باید نگران آن باشید محدود بودن اطلاعاتتان درباره شیوه صحیح خودآموزی زبان یا محدود بودن انگیزه تان برای استفاده صحیح از منابع موجود است. در ادامه این مقاله سعی کرده ایم نکاتی را که می توانند برای خودآموزی زبان انگلیسی یاری گر شما باشند جمع آوری کنیم ولی وقتی بحث به انگیزه می رسد فقط و فقط خودتان هستید که باید به دنبال راه چاره باشید!
منابع مناسب خودآموزی زبان را بشناسید
شما با سه دسته منبع آموزش زبان مواجه هستید: کتاب های آموزشی که مبنای کلاس های زبان هستند، منابع اینترنتی رایگانی که فقط با یک کلیک با شما فاصله دارند و در نهایت برنامه های سرگرم کننده. عاقلانه تر این است که از هیچ یک از این سه غافل نشوید. هر چند احتمالا دسته دوم و سوم راه های سرگرم کننده تری برای یادگیری زبان پیش روی شما قرار می دهند. کتاب های آموزشی بیشتر می توانند به عنوان مرجعی عمل کنند که برای شما مشخص کنند با توجه به سطح کنونی تان روی چه موضوعاتی باید بیشتر تمرکز کنید.
منابع اینترنتی نیز در دو نوع خود در دو دسته مختلف قرار می گیرند: یک طرف ماجرا وبلاگ نویس هایی و یوتیوبرهایی هستند که به شکل هوشمند بر مبحث آموزش زبان به افراد تمرکز دارند؛ طرف دیگر ماجرا منابعی هستند که به شکل مستقیم با هدف آموزش زبان تولید نشده اند ولی می توانند به عنوان یک مرجع برای آشنایی با استفاده صحیح و طبیعی از زبان مورد استفاده قرار بگیرند، مثل وبسایت مجلات و روزنامه ها یا وبلاگ های شخصی که از زبان انگلیسی استفاده می کنند.
استفاده از وبلاگ ها و کانال های یوتیوبی آموزشی
چه در اینستاگرام و چه در یوتیوب با حجم زیادی از مطالب آموزشی مواجه هستیم که به شکل روزانه توسط بلاگرها و یوتیوبرها تولید می شوند. همین تعداد بی حد و حصر به این معناست که باید به دنبال محتوایی بگردید که بیشتر از بقیه با شما حرف می زند یا به کلام دیگر مناسب روحیه شماست. کافی است در اینستاگرام سری به هشتگ های مرتبط بزنید:
#آموزش_زبان_انگلیسی
#آموزش_زبان
#learningenglish
#teachenglishonline
یا سایر هشتگ های مرتبطی که خودتان به ذهنتان می آید. سپس سعی کنید از میان پست های پیشنهاد شده به شما در میان هشتگ ها به دنبال پیج یا پیج های اینستاگرامی بگردید که برای شما مناسب هستند.
می توانید با یک سرچ ساده در یوتیوب نیز با حجم زیادی از پیشنهادات مواجه شوید و سپس کانال مورد علاقه خودتان را انتخاب کنید.
وبسایت ها و اپ های آموزشی
گفتنی است که در کنار این منابع وبسایت ها و اپ هایی که بر روی آموزش زبان تمرکز دارند نیز به شکل گسترده قابل دسترسی هستند. وبسایت های language exchange با هدف ارتباط دادن زبان آموزان از سراسر دنیا طراحی شده اند و به شما کمک می کنند در ازای کمک به فردی برای یادگیری زبان فارسی از کمک او برای یادگیری زبان انگلیسی بهره بگیرید.
اپ های زیادی نیز وجود دارند که به شکل تخصصی بر روی مهارت های مختلف زبان مانند گرامر، مکالمه، یادگیری لغات و موارد مشابه تمرکز دارند. پس هنگام خودآموزی از آن ها غافل نشوید.
استفاده از منابع سرگرمی برای خودآموزی
زمان خودآموزی زبان انگلیسی غرق کردن خود در اطلاعات زبان انگلیسی بسیار حائز اهمیت است. تا جایی که می توانید کتاب بخوانید، فیلم ببینید، پادکست گوش کنید، آهنگ های مورد علاقه تان را پلی کنید. انجام هر یک از این ها حتی اگر فقط برای سرگرمی باشد و با هدف یادگیری صورت نگیرد در طولانی مدت اثراتی خواهد داشت. اگر هدفمند انجام شود که چه بهتر!
پیش از این در مقاله های متعددی درباره نحوه استفاده صحیح از این منابع صحبت کرده ایم. به شما پیشنهاد می کنیم که مقاله های زیر را نیز مطالعه کنید:
چه طور با آهنگ گوش دادن انگلیسی یاد بگیریم
چه طور به انگلیسی کتاب بخوانیم
معرفی رمان های ساده انگلیسی
یادگیری انگلیسی با فیلم و سریال
برنامه مناسبی برای هر یک از مهارت ها داشته باشید
با تمرکز کردن روی یک جنبه زبان از بقیه غفلت نکنید. برای همه جنبه ها از جمله مکالمه، لغات، گرامر، نوشتن و شنیدن و … برنامه ای کارآمد طرح ریزی کنید.
برای مکالمه به گروه های تمرین مکالمه بپیوندید یا فردی را پیدا کنید که مایل به صحبت کردن به انگلیسی با شما باشد.
برای گرامر لیستی از تمام موضوعات گرامری انگلیسی تهیه کنید و سعی کنید در هر بازه زمانی بر روی یکی از این موضوعات تمرکز کنید و به خوبی نحوه استفاده از آن را یاد بگیرید.
به زبان انگلیسی به دوستانی که با انگلیسی آشنا هستند پیام بدهید یا یک دفتر خاطرات انگلیسی نگه دارید که به مرور روی مهارت نوشتنتان کار کرده باشید. حتی می توانید کپشن های اینستاگرام خود را به زبان انگلیسی بنویسید.
به شما پیشنهاد می کنیم که مقاله های زیر را که درباره موضوعات مشابه هستند مطالعه کنید:
چرا نمی توانم به انگلیسی صحبت کنم؟
روان بودن یا دقیق بودن، کدام یک هنگام مکالمه مهم است؟
راه های تقویت گرامر زبان انگلیسی
راه های بالا بردن سطح لغات زبان انگلیسی
استفاده از تکنیک سایه برای تقویت مکالمه
از کلاس های آموزشی اجتناب نکنید
از رفت و آمد به کلاس های آموزش زبان متنفر هستید؟ لازم نیست که حتما در کلاس های حضوری شرکت کنید. با شروع پندمیک بسیاری از موسسه های آموزشی مجبور شده اند که امکانات خود را به دنیای جدیدی که افراد را به حفظ فاصله اجتماعی تشویق می کند، وفق بدهند. گزینه های زیادی برای کلاس های آنلاین پیش روی شماست.
حقیقت آن است که زمانی که احساس می کنید کمی سردرگم شده اید و نمی دانید که آیا خودآموزی شما روی مسیر درست حرکت می کند یا نه شرکت در کلاس های آنلاین گزینه ای است که می تواند به شما کمک کند. در یک کلاس سیستماتیک که بر اساس سنجش مداوم مهارت های شما تشکیل شده می توانید نقاط ضعف خود را پیدا کنید و با افرادی آشنا شوید که هدف های مشابهی مانند شما دارند. از همه مهم تر که با دیدن افراد مشابه متوجه می شوید که در این مسیر سخت و زمان گیر تنها نیستید.
کیفیت مهم تر از کمیت است
حقیقت آن است که ذهن ما روزانه با محدودیتی روبه رو است. بهتر است که یک مطلب را مدت طولانی تر کامل یاد بگیرید تا اینکه حجم زیادی از مطالب را در مدت کوتاهی مطالعه کنید و بعد هیچ چیز را به خاطر نیاورید. پس وقتی برنامه خود را آماده می کنید این نکته را مدنظر داشته باشید.
حواستان باشد که خودآموزی زبان آسان نیست
شاید بارها شنیده باشید که هیچ چیزی بدون سختی به دست نمی آید. این گفته حقیقت محض است و خودآموزی زبان انگلیسی یا هر مهارت دیگری نیز از این ماجرا استثنا نیست. نکته مهم ثابت قدم بودن شماست. اگر بتوانید برنامه جامعی برای مطالعه داشته باشید و روزانه آن را پیگیری کنید بسیار عالی است و همه ما همیشه به روزهایی می رسیم که دلمان نمی خواهد هیچ کاری به امور جدی داشته باشیم. پس اشکالی ندارد کتاب گرامر یا لغت خودتان را ببندید و به جای آن فیلمی انگلیسی زبان برای خودتان پخش کنید که به یادتان بیاورد هدفتان از این همه تلاش چیست.